Steun

Normale Giften (Niet fiscaal aftrekbaar)

Materiaal, leuke uitstappen, vervoer, huur, water en elektriciteit… De kosten voor een chirogroep lopen al snel hoog op, vaak liggen de kosten voor activiteiten (kamp, schaatsen…) hoger dan de prijs die wij vragen aan onze leden. Dit aangezien we van mening zijn dat de chiro voor iedereen toegankelijk moet blijven, ongeacht hun financiële situatie.

Daarom kunnen we rekenen op inkomsten uit ons Steakfestijn, onze jaarlijkse Bierfeesten… maar ook giften zijn een goede bron van inkomsten. Zeker wanneer er – zoals nu – er nood is aan nieuwe lokalen.

Giften zijn steeds welkom op:

het Rekeningnummer BE30 7310 5173 3711 – Chiro De Kring met mededeling “GIFT”.

of

het Rekeningnummer BE26 7310 5121 1729 – VZW Chiro Jeugd HOUTEM met mededeling “GIFT Nieuwbouw”

 

Fiscaal Aftrekbare Giften

Nu ook voor CHIRO DE KRING MOGELIJK

Het is nu ook mogelijk fiscaal aftrekbare giften te doen vanaf €40,-. Dat kan alleen als dat goede doel door het Ministerie van Financiën erkend werd om dergelijke giften te ontvangen.
Chirojeugd-Vlaanderen vzw werd zo erkend en zal voor ons de giften in ontvangst nemen en doorstorten.

Hoe doe je de dat?

1.      Je stort minstens 40€ op rekeningnr. BE67 0000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen met de vermelding “GIFT BG/0601″.

  • Chiro Nationaal stort de gelden door op de rekening van Chiro DE KRING en zorgen voor aangifte bij de belastingsdiensten en de fiscale attesten.

2. Je krijgt via “Chirojeugd-Vlaanderen” dan ook een attest van deze storting en voegt deze bij je belastingaangifte.

  • Chiro Nationaal zal dit attest opsturen op basis van het adres van de gebruikte bankrekening.

3.      Het jaar daarop kan je een aardig deel “terugtrekken” bij de belastingsafrekening

Uiteraard kan je je geld ook in de tijd spreiden. Op het einde van ieder jaar worden alle giften samengeteld en krijg je ook daar een attest voor.

Alvast bijzonder bedankt namens de Hele CHIRO DE KRING!

Bron: Chiro Nationaal

 

Trooper

Sinds kort is onze chirogroep aangesloten bij Trooper.be, een website die commissies ontvangt voor online aankopen en deze integraal doorgestort aan de aangesloten verenigingen. Voor jullie kost het enkele muisklikken, maar de kostprijs van je online artikelen blijft net dezelfde! Op https://trooper.be/chirodekring kan je alle webshops vinden, dit gaat van coolblue.com tot zelfs reisagentschappen en zoveel meer. Wanneer je online een artikel aankoopt via Trooper, ontvangt Trooper een vergoeding van de webshop. Trooper zal deze vergoeding aan onze Chiro doorstorten.
Wij willen vragen om zeker even een kijkje te nemen op deze website en hier ook jullie eventuele online aankopen te doen, want alle beetjes helpen natuurlijk. Zeker omdat dit “gratis geld” is, zou het zonde zijn om dit niet te doen. Vraag ook zeker vrienden en kennissen om mee te helpen!

Wij krijgen geen informatie over jouw aankoop. Noch je naam, noch je artikelen of de prijs hiervan wordt bekend gemaakt.

Op https://trooper.be/chirodekring kan je alle webshops vinden, dit gaat van Coolblue.com tot zelfs reisagentschappen en zoveel meer…

Alvast heel erg bedankt voor de steun!

 

Makro

Via je Makrokaart kan je namelijk 3% van elke aankoop doneren aan onze Chiro zonder dat jullie een cent meer hoeven te betalen. (zoiets à la Trooper dus) Gratis geld voor ons en jullie hoeven er geen extra moeite voor te doen.

Hoe doet ge dat? Wel, gewoon even aanmelden op my.makro.be met je Makrokaart. Dat is alles!
Elke keer als je iets koopt in de winkel of via makroshop.be, krijgen wij vanaf nu extra centjes. We zien niet wat, waar of wanneer je koopt; enkel dat je je geregistreerd hebt en dat jullie onze Chiro nog steeds een warm hart toedragen (waarvoor eeuwige dank natuurlijk ❤️)

 

 

Spread the word, want ook een Nederlandse Amerikaan (je buurman of baas ofzo), je overleden tante Fien, of de poes van tante Loes kan ons steunen. 1000 maal dank!