Chiro Houtem bouwt nieuw lokalen

Hoe steun ik de Chiro?

Normale Giften (Niet fiscaal aftrekbaar)

Materiaal, leuke uitstappen, vervoer, huur, water en elektriciteit,… De kosten voor een chirogroep lopen al snel hoog op, vaak liggen de kosten voor activiteiten (kamp, schaatsen, zwemmen) hoger dan de prijs die wij vragen aan onze leden. Dit aangezien we van mening zijn dat de Chiro voor iedereen toegankelijk moet blijven, ongeacht hun financiële situatie.

Daarom kunnen we rekenen op inkomsten uit ons Steakfestijn, onze jaarlijkse Bierfeesten, maar ook giften zijn een goede bron van inkomsten. Zeker wanneer er zoals nu nood is aan nieuwe lokalen.

Giften zijn steeds welkom op het Rekeningnr BE30 7310 5173 3711 Chiro De Kring) met mededeling GIFT.
of
het Rekeningnr BE26 7310 5121 1729 – VZW Chiro Jeugd HOUTEM) met mededeling “GIFT Nieuwbouw”

Fiscaal Aftrekbare Giften

Nu ook voor CHIRO DE KRING MOGELIJK

Het is nu ook mogelijk fiscaal aftrekbare giften te doen vanaf €40,-. Dat kan alleen als dat goede doel door het Ministerie van Financiën erkend werd om dergelijke giften te ontvangen.
Chirojeugd-Vlaanderen vzw werd zo erkendt en zal voor ons de giften in ontvangst nemen en doorstorten.

Hoe doe je de dat?

  1. Je stort minstens per jaar 40€ op rekeningnr. BE87 0689 5068 4394 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen met de vermelding “GIFT BG/0601”.
  2. Chiro Nationaal stort de gelden door op de rekening van Chiro DE KRING en zorgen voor aangifte bij de belastingsdiensten en de fiscale attesten.
  3. Je krijgt via Chirojeugd-Vlaanderen dan ook een attest van deze storting en voegt deze bij je belastingaangifte.
  4. Chiro Nationaal zal in maart van het volgende jaar dit attest opsturen op basis van het adres van de gebruikte bankrekening.
  5. Uiteraard kan je je geld ook in de tijd spreiden. Op het einde van ieder jaar worden alle giften samengeteld en krijg je ook daar één attest voor.

Het belastingvoordeel voor giften vanaf €40 (op jaarbasis) bedraagt 45% van het geschonken bedrag. Dit betekent dat wanneer je een donatie van €40 doet, het je uiteindelijk maar €22 kost.

Bron: Chiro Nationaal

Trooper

We zijn nog steeds met onze chirogroep aangesloten bij Trooper.be, een website die commissies ontvangt voor online aankopen en deze integraal doorgestort aan de aangesloten verenigingen. Voor jullie kost het enkele muisklikken, maar de kostprijs van je online artikelen blijft net dezelfde! Wanneer je online een artikel aankoopt via Trooper, ontvangt Trooper een vergoeding van de webshop. Trooper zal deze vergoeding aan onze Chiro doorstorten.
Wij willen vragen om zeker even een kijkje te nemen op deze website en hier ook jullie eventuele online aankopen te doen, want alle beetjes helpen natuurlijk. Zeker omdat dit gratis geld is, zou het zonde zijn om dit niet te doen. Vraag ook zeker vrienden en kennissen om mee te helpen!

Wij krijgen geen informatie over jouw aankoop. Noch je naam, noch je artikelen of de prijs hiervan wordt bekend gemaakt.

Op https://trooper.be/chirodekring kan je alle webshops vinden, dit gaat van Coolblue.com tot zelfs reisagentschappen en zoveel meer…
Trooper bracht ons toch al een aardig centje op.

Alvast bijzonder bedankt namens de Hele CHIRO DE KRING!