Bivak

Bivak 2021 is van 21/7 tem 31/7

THEMA: ??

Wat is bivak?

Een chirojaar zit boordevol activiteiten: knotsgekke spelletjes op zondagmiddag, een uitstapje, een weekend en tal van andere activiteiten. Maar het bivak is één van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste en meest leuke activiteit van het chirojaar!

Het hele jaar wordt hiernaar uitgekeken en wordt er met de afdeling aan gewerkt. Een goede groepsgeest, teamwork, discipline, humor en enthousiasme zorgen er immers voor dat iedereen zich vertrouwd voelt met zijn afdeling en zich op kamp ten volle amuseert.

Elk jaar trekken we er met de hele chirogroep op uit, overnachten we in tenten (of in gebouwen voor de jongste onder ons), kunnen we steeds genieten van een lachwekkend thema en een torenhoog kampvuur. 5 dagen zijn we van huis weg, moeten we niet naar school, kunnen we ons uitleven met vrienden en leren we dingen ontdekken waarvan we dachten dat ze niet eens bestonden. Iedereen maakt kennis met de natuur, leert kaart lezen, amuseert zich met allerlei leuke activiteiten en nog veel meer!

Kortom op kamp gaan met de chiro is een ongelofelijke ervaring en is voor geen geld ter wereld te missen!!!

Het was lang twijfelen, maar eindelijk is de beslissing gevallen: we mogen op bivak! Dat is natuurlijk geweldig nieuws.

Maar we beseffen ook dat deze editie er een zal zijn die we niet snel gaan vergeten. Niet alleen omdat het (uiteraard nog altijd) super-Chirotastisch-plezant gaat worden, maar ook door de bijzondere omstandigheden waarin dit kamp zal verlopen. Daarom beginnen we graag met een extra woordje uitleg.

Eerst en vooral: we hebben zoveel mogelijk uitleg in dit infoboekje willen proppen. Moesten er toch nog vragen zijn, mag je zeker contact opnemen met iemand uit onze leidingsploeg. Ook bij twijfels of bezorgdheden mag je steeds onze groepsleiding contacteren.
Ten tweede geven we jullie nu al mee dat het kamp zal opgesplitst worden in twee delen:
24 t.e.m. 31 juli 2021 voor Ribbel en Speelclub
21 t.e.m. 31 juli 2020 voor Rakwi, Tito en Keti
Het bivak mag enkel doorgaan in bubbels van 50 personen, en deze dienen gedurende de hele periode strikt gescheiden te leven. We hebben veel gepuzzeld en gerekend en kwamen zo tot bovenstaande oplossing. Door het kamp op deze manier in te delen, hopen we alles voor onze leden zo normaal mogelijk te kunnen laten verlopen.
De inschrijvingen zullen uitsluitend digitaal verlopen.
Ook de bivakinfoavond is niet kunnen doorgaan. Daarom vinden jullie in dit boekje wat meer info dan normaal, zodat jullie toch helemaal mee zijn.
Om af te sluiten, willen we jullie bij deze al danken voor jullie geduld. Het zal niet zo vlot lopen als anders, maar we zien het wel volledig zitten. We hopen iedereen dan ook snel terug te zien en zullen ons uiterste best doen om jullie vertrouwen niet te beschamen.
Tot op bivak?
Groetjes, de Leiding

THEMA
Ieder jaar bouwen we het kamp op rond een bepaald thema. Zo trekken we dit jaar diep de jungle in en ontdekken we plekken waar nog nooit een mens geweest is. Ver afgescheiden van de wereld rondom ons, halen we onze beste survivalskills boven en moeten we zien te overleven in een wereld vol prachtige dieren. Vijf dagen lang onze plan trekken, dat kunnen we! Zet je safarihoed dus al maar op en bereid je voor op een beestig avontuur.

Belangrijke algemene informatie

WAAR gaan wij op kamp:
Hoeveweide
Roosstraat 8
3201 Wolfsdonk (Langdorp)

Al de details en uitleg kan je in ons uitgebreid bivakboekje vinden. Dit zal je hier spoedig terugvinden

Moest u alsnog vragen hebben, mag je de groepsleiding of onze VB zeker contacteren.

Wij kijken er alvast naaruit.
Tot op Kamp.