Wat hebben we in 2018 bereikt

Begin dit jaar (2018) startte onze actieve zoektocht naar financiële middelen om onze nieuwbouw te kunnen financieren. Stad Vilvoorde gaf ons de kans om onze taptechnieken nog eens boven te halen en zo de spiegeltent voor een avond open te houden tijdens Vilvoords feestgedruis. In ruil daarvoor kregen we een mooi bedrag om op onze spaarrekening te plaatsen.

In januari begonnen we met onze allereerste actie: de pizzaverkoop. Deze was meteen een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar. Later op het jaar volgde nog andere evenementen zoals onze schijt je rijk en de ontbijtmandenverkoop voor moederdag. Al deze opbrengsten gaan integraal naar de nieuwbouw.

Naast tal van activiteiten, werd ook het subsidiedossier in orde gebracht. In ruil voor dit mooie dossier krijgen we maar liefst € 150 000 van Stad Vilvoorde en willen zij borg staan voor € 50 000 indien we een lening zouden aangaan.

Tijdens het WK gaf Stad Vilvoorde ons twee maal de kans (danku Rode Duivels om de verliezers finale te spelen) om te gaan tappen tijdens de uitzending van de voetbalmatchen op het bolwerkplein. Opnieuw een mooie kans om onze spaarpot aan te vullen.
Daarnaast schakelde Joke & Kris de leidingsploeg in om mee te helpen op hun trouwfeest in ruil voor een heel gulle gift. D A N K U Joke & Kris en proficiat met jullie huwelijk!

Ook Trooper en verschillende giften (die fiscaal aftrekbaar zijn) zorgde ervoor dat we onze spaarpot verder konden aanvullen.
Het geven van giften en je bijdrage leveren d.m.v. Trooper blijft natuurlijk mogelijk 😉

Met al deze activiteiten en de subsidies van Stad Vilvoorde hebben we al heel wat spaarcenten verzameld MAAR we zijn er nog lang niet…

Om een nieuw gebouw te kunnen neerzetten zijn er natuurlijk niet enkele en alleen centjes nodig. Ook op administratief vlak moet er heel wat in orde worden gebracht.
Hiervoor werd er al samengezeten met stedenbouw om duidelijkheid te scheppen over wat mag en wat niet mag. Ook de landmeter kwam al langs om alles op te meten en zo kon de architect het gebouw volledig in kaart brengen.

Verder werd er een akte opgesteld met de kerkfabriek, de eigenaar van de grond, om zo alles juridisch op orde te krijgen.

Maandelijks zit het befaamde bouwcomité samen om nieuwe activiteiten op poten te zetten, om op een creatieve manier nieuwe financiële middelen te verzamelen, om het administratieve luik volledig in orde te brengen en om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de bouw van onze nieuwe lokalen.

Dit chirojaar begonnen we alvast met een succesvolle startdag waar de fameuze kookploeg overheerlijke pasta kwam maken om de kas te spijzen.
Deze startdag was ook meteen het startschot voor een nieuwe editie van de pizzaverkoop. Aarzel dus niet en draag je steentje bij door een overheerlijke pizza te kopen bij een van onze leden.

 

Groetjes

Het bouwcomité